Talvirallimme uutiset Talviralli-infoa kilpailijoille Rallimme infoa yleisölle Talvirallimme infoa medialle Talvirallin bileet Talvirallimme yhteistyökumppanit Talvirallimme majoituspalvelut Talvirallimme organisaatio Talvirallimme historia Kuvakisamme Talvirallin tekee Jyväskylän Urheiluautoilijat Talvirallin tekijöiden ajatuksia Jätä ajatuksesi vieraskirjaamme Linkit
 
 
 
 
 
 
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

30.1.2009 - JyvUA puheenjohtaja Harri Mäkisen katsaus

Muutaman vuoden tauon jälkeen ajetaan Jyväskylän seudulla jälleen Jyväskylän Urheiluautoilijoiden järjestämä perinteinen ja arvostettu Jyväskylän Talviralli, nyt ensimmäistä kertaa F-Cupin osakilpailuna. Tuleva kevättalven kilpailu on monella tapaa merkittävä virstanpylväs jyväskyläläisessä autourheilussa. Monille meille keskisuomalaisille Jyväskylän asema Suomen "rallipääkaupunkina" on ollut pitkään itsestäänselvyys. Kuitenkin autourheilutapahtumien järjestäminen on vaatinut aina yhteistyöhön useita seuroja ja suuren joukon harrastukseen vihkiytyneitä vapaaehtoisia ja pyyteettömiä puuhamiehiä. Olemme myös viime aikoina tulleet huomaamaan, että jokavuotinen Suomessa järjestettävä MM-rallimme on ollut vaarassa siirtyä vuorotteluun muiden maiden kilpailujen kanssa.

On ollut ilahduttavasti merkille pantavaa, että nuori sukupolvemme on tulossa uudelleen mukaan tekemiseen ja toimintaan. Uusien nuorten aktiivien halu ja innostus tulla mukaan tekemään rallikilpailuja todella lämmittää mieltä. Monille näille
nuorille kevään talvirallimme tulee olemaan tulikaste matkalla kohti entistä vaativampia haasteita. Jos me vanhemmat ikäluokat olemme omista tulikasteistamme selvinneet, niin sen tulee myös tämän päivän nuorisomme tekemään, ja todennäköisesti meitä paremmin.

Jyväskylän Talvirallissa 2009 kokeillaan uudenlaista tapahtumakonseptia kansalliseen rallikilpailuun. Tehtävä on haastava ja vaatii meiltä järjestäjiltä rohkeutta, päättäväisyyttä ja riskinottoa. Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla vuoden kovin kansallinen ralli ja siitä pidämme kiinni. Aikanaan kilpailijat, yleisö ja media antakoot meille arvion onnistumisestamme.

19.11.2008 - Kilpailujohtaja Jussi Perälän kuulumisia

Vuoden 2009 Talvirallin kilpailunjohtajan syksy on ollut vauhdikkaampi kuin koskaan. Tekemistä on riittänyt rallin suunnittelussa ja organisaation rakentamisessa. Kilpailun reitin suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin jo viime keväänä, kun tutkimme mahdollisia uutuuksia talviseen osakilpailuumme. Olen touhunnut aktiivisesti reitin puolella, suunnitellen, selvitellen ja sopien, nyt alkaakin tuntua että reittimme varrella ei ole mutkaa, mäkeä tai taloa, joita en tuntisi. Reitillä olenkin parhaiten viihtynyt koska siellä näkeekin parhaiten oman tekemisensä jäljet. Tällä hetkellä kilpailun reitti on 100 % varmistunut ja parhaillaan työskentelemme tiekirjan ja erikoiskokeiden järjestelyjen parissa. Nyt myös keli näyttää hyvältä, sillä alkutalven kelit ovat talven kannalta kaikkein tärkeimmät. Kun kostea maa nyt jäätyy ennen lumia, niin tiet pysyvät vahvassa jäässä aina huhtikuulle asti. Tällä hetkellä säätiedotus lupailee pakkasta loppuviikoksi ja uskoisin että ensi viikolla reitillä näyttää jo mukava talviselta.

En ole aiemmin ollut varsinaisesti kilpailunjohtajana ja uudet kuviot ovat olleet haasteellisia. Onneksi apuja on kiitettävästi tullut vanhemmilta konkareilta sekä uusilta tekijöiltä, joiden intoa saa välillä hillitäkin. Yleinen ongelma maassamme on ollut että rallintekijöistä on ollut huutava pula, mutta tällä kertaa meillä tilanne on kuitenkin ollut kiitettävä. Rallin organisaatiossa on tänä vuonna paljon uusia nimiä tekijäpuolella, ja on hienoa nähdä aktiivikilpailijoiden kiinnostumisen rallin järjestämiseen. Tuomo Hannonen ja Seppo Muhonen ovat tunnettuja nimiä Jyväskylän rallipiireissä, nyt herrat ovat mukana myös Jyväskylän Talvirallin järjestelyorganisaatiossa. Tuomo on ollut suunnittelemassa reittiä ja Seppo on vaikuttanut kilpailukeskuksen organisoinnissa sekä talouspuolella. Talvirallin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Harri Mäkinen, mies joka on myös Jyväskylän Urheiluautoilijat ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Rallipiireissä moni on viime vuosina puhunut tiedottamisen ja markkinoinnin tärkeydestä. Olemme suunnitelleet kilpailullemme mainoskampanjan, jonka pitäisi tavoittaa lähes kaikki keski-suomen asukkaat. Tavoitteena on ollut nostaa tapahtuma uudelle tasolle kilpailijoiden, yleisön ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Julkaisemme lähiaikoina tarkennetun kilpailupäivän ohjelman ja uskomme sieltä löytyvän jokaiselle jotakin. Varsinkin palkintojenjaon jälkeistä Rock- keikkaa odottelen innokkaana. Aionkin pitää kisailtana kunnon talvikauden päättäjäiset ja toivon mukaan mahdollisimman paljon rallista kiinnostuneita ihmisiä.

Suunnitelmissa on ollut panostaminen normaalia enemmän myös yleisön viihtyvyyteen. Monessa rallikilpailussa kun yleisö on unohdettu täysin, ja tämän olen useasti huomannut ollessani katsomassa rallia. Kannattaa seurata tulevaisuudessa aktiivisesti näitä nettisivuja, sillä julkaisemme täällä ohjeita myös yleisölle. Tulossa on myös sähköistä kilpailupaketin varausta ja mahdollisuuksia voittaa VIP- lippuja rallipäivälle, kannattaa siis seurata nettisivuja aktiivisesti….

Jyväskylän Talvirallin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net