Talvirallimme uutiset Talviralli-infoa kilpailijoille Rallimme infoa yleisölle Talvirallimme infoa medialle Talvirallin bileet Talvirallimme yhteistyökumppanit Talvirallimme majoituspalvelut Talvirallimme organisaatio Talvirallimme historia Kuvakisamme Talvirallin tekee Jyväskylän Urheiluautoilijat Talvirallin tekijöiden ajatuksia Jätä ajatuksesi vieraskirjaamme Linkit
Get the Flash Player to see this player.
 
 
 
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

1.1.2009 - Jyväskylän Talviralli 14.3.2009 - Vuoden kovin kansallinen ralli!

Jyvässeudulla on perinteisesti vahvat juuret rallihistoriassa ja erityisesti MM-rallimme johdolla kylää on viety maailmalle suurella vauhdilla. Jo vuodesta 1970 lähtien on Jyväskylässä ajettu myös toista perinteistä rallia, Jyväskylän Talvirallia. Jyväskylän Urheiluautoilijat ry:n (JyvUA) johdolla on kansallisen tason rallikilpailua ajettu perinteisesti joka toinen vuosi ja seuraavan kerran Jyväskylässä rallataan 14.3.2009. Välillä kilpailu on kulkenut Jyväshovi Talvirallin ja Haarniska Talvirallin nimellä sekä seuramme jäsenen, nelinkertaisen rallin maailmanmestarin kunniaksi järjestetyn, Tommi Mäkisen Talvirallin nimellä.

Vuoden 2009 kisaan JyvUA on panostanut "all in", kun rallin kilpailukeskus, oheistapahtumat ja reitti nousevat lähes kansainvälisiin puitteisiin. Jyväskylän Paviljonki on tunnettu rallin MM-sarjan parhaana kilpailukeskuksena, ja tähän myös me luotamme. Kilpailukeskus ja vauhdikkaat oheistapahtumat järjestetään kaupungin ytimessä ja odotamme kilpailukeskukseen aivan uudenlaista vilskettä. Kilpailupäivänä järjestettävä Rallyshow ja palkintojenjaon yhteydessä järjestettävä rock-konsertti takaavat nähtävää ja näkyvyyttä kaikille. Olemme kiinnittäneet illan konserttiin suositun Osmo's Cosmos yhtyeen ja lisää esiintyjiä on luvassa. Kilpailijoille, katsojille ja kaikille rallista kiinnostuneille on mahdollisuus viettäää todelliset talvikauden päättäjäiset rallin jälkeen.

Rallin suurin esiintyjäkaarti, kilpailijat, ovat Jyväskylän Talvirallissa parasta mahdollista F-ryhmää. Jyväskylässä on siis ensimmäistä kertaa kautta aikojen talvinen F-Cupin osakilpailu. F-Cup tunnetaan Suomen suosituimpana ja kovimpana rallisarjana. F-cupin yli 15-vuotinen taival on tehnyt sarjasta erittäin kuuluisan niin kilpailijoiden, kuin yleisönkin parissa. Parhaimpiin kilpailuihin on Ruotsistakin saapunut 200 ralliaktiivia vain nähdäkseen palan suomalaista rallilegendaa. F-cupin osakilpailuissa ajetaan varsin huippuunsa viritetyillä kaksivetoisilla vapaastihengittävillä autoilla. Sarjan parhaista autoista otetaan tehoja yli 350 hv, kun tähän yhdistetään vielä sarjan hyvät raha- ja tavarapalkinnot niin näyttävyys on huipussaan.

Vuodelle 2009 Jyväskylän Talvirallia rakennetaan uudenlaisella strategialla, panostamalla kilpailuun monella eri tavalla. Erittäin suuri muutos edellisvuosiin nähdään kilpailun reitissä, jonka pituus ja sisältö herättävät varmasti monessa kunnioitusta. Kilpailussa ajetaan 230 km:n reitti, joka sisältää 100 km erikoiskoetta, enemmän kuin 2000-luvulla on nähty yhdessäkään F-Cupin kilpailussa. Kilpailijoille tarjotaan vaihtelevuutta, haasteita ja huimia kokemuksia perinteisillä keskisuomalaisilla ralliteillä kuuden erikoiskokeen verran. Reitillä on mukana legendaarisimpia osuuksia Neste Oil Rallista ja oman mausteensa antavat uutuudet, joita reitille on saatu kerättyä yllättävän paljon.

Olemme rakentaneet kilpailulle nettisivut, joilta kannattaa seurata tapahtuman uutisia ja tiedotteita. Mukana on myös ohjeita kilpailijoille, katsojille ja medialle. Uutuutena myös Jyväskylän Talvirallin historiaan liittyvä kuvakilpailu. Lue nettisivuilta lisätiedot ja osallistu, palkintona kyyti ralliauton kyydissä Jyvässeudun kovimpien kuljettajien mukana!

Jyväskylän Talvirallin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net